Château Comtal (Count kang Kraton) ing Car... - Secret World

11000 Carcassonne, Francia
69 views

Lauren Echevarría

Description

Château Comtal (Count kang Castle) iku sawijining bèntèng abad tengah ing Cité saka Carcassonne, kutha paling gedhé ing Eropah karo sawijining tembok kutha isih utuh. Château Comtal wis kuwat pratelan kanggo bisa disebut 'Cathar Castle'. Nalika Katulik tentara perang salib teka ing 1209 padha pisanan nyerang Raymond-Roger Trencavel kang castrum ing Bèziers lan banjur pindhah ing kanggo kang utama stronghold ing Carcassonne. Bèntèng karo persegi dowo wangun kapisah saka kutha dening selokan jero lan mbelo dening loro barbicans. Ana enem menara langsir tembok. Bèntèng iki dibalèkaké ing taun 1853 dening arsitek Eugène Viollet-le-Duc. Iku iki ditambahaké kanggo UNESCO dhaptar Situs Warisan Donya ing taun 1997.