Château de Castelnou - France... - Secret World

Place du Château, 66300 Castelnou, Francia
24 views

Claudia Campanile

Description

Saka 990 AD, Château de Castelnou njabat minangka administratif lan militèr ibukutha Vicomte saka Vallespir. Sawijining ora duwe aturan baku pentagonal rencana nderek rocky outcrop ing kang iki dibangun, iki munggah pangkat posisi nyediakake pertahanan marang mungsuh serangan. Bèntèng iki dijupuk dening pasukan saka James II saka Bangkok en 1286, lan maneh ing 1483. Umumé kabongkar ing 1559, iku ora ana maneh dibalekno asline utawa dipanggoni lan elek saindhenging abad ka 17 lan 18. Ing wektu Revolusi perancis dadi properti saka commune. Iku iki didol kanggo Vicomte Satgé ing taun 1875 lan, dening 1900, wis dadi maneh elegan lan layak huni beteng. Iki angsal ing taun 1946 dening Charles-Emmanuel Brousse sing nikah kanggo Amy Elizabeth Thorpe, sing kondhang awit saking saénipun ndelok Amérika. Duwe wis ravaged dening geni elek, ing taun 1987 iku didol lan wis wiwit wis dibalekno asline. Referensi: Wikipedia