Rikalanmäki - Legendaris Kutha.... - Secret World

Rikalantie 52, 24800 Salo, Finlandia
28 views

kelly Bergman

Description

Rikalanmäki iki salah siji saka cara paling apik banget Tembaga lan Wesi Umur kutha-kutha ing Finlandia. Miturut legenda, Iku banget sugih dagang centre. Ing semana Rikalanmäki ana ing 11 lan 12 abad nalika Viking lan manca pedagang diijolke logam lan senjata kanggo wulu saka inner Finlandia. Ana bukti langsung sambungan trade malah kanggo negara-negara arab. Miturut legenda Birger Jarl ndharat menyang Rikala pelabuhan kanggo miwiti kapindho perang salib kanggo Finlandia. Archeologists sing wis ketemu sawetara apik banget ngurmati saka kuburan kuna ing Rikalanmäki kalebu pedhang, pribadi alat, dhuwit lan sisa saka sandhangan. Paling terkenal artefak sing dadi-disebut Pedhang Gicelin lan salaka perhiasan emas dijenengi minangka "Halikon käädyt". Loro temonan saka abad ka-12 lan dumunung kanggo Museum Nasional ing Helsinki.Rikalanmäki gunung iku salah siji saka paling pinunjul situs arkeologi ing Finlandia uga minangka salah siji saka sing paling penting mujur nengen budaya direksa déning Papan Nasional Purbakala