orda-guwa-punika-paling-dawa-ing-jero-guwa-ing-rusia-secret-world

orda-guwa-punika-paling-dawa-ing-jero-guwa-ing-rusia-secret-world

Orda guwa punika paling dawa ing jero guwa ing Rusia... - Secret World

Orda, Perm Krai, Russia, 617500

luisa Benitez
by luisa Benitez
26

Overview

Paling dawa ing jero guwa-guwa ing donya sing dumunung ing Meksiko lan Amerika Serikat. Ing Meksiko, ing Langkawi Peninsula, iku wis dikenal bab 17 caverns karo dawane 5 km, kalebu enem gua karo dawane liwat 10 km, lan loro – luwih saka 100 km. Orda Guwa bisa boast saka tokoh kuwi, nanging, iku unik ing cara dhewe. Orda guwa punika paling dawa ing jero guwa ing Rusia, kaloro paling dawa ing jero guwa ing Eurasia lan paling dawa ing donya ing jero banyu guwa ing gypsum – nyata swarga kanggo speleo nyilem pecandu. Wong kene teka saka kabeh liwat Rusia, lan sok-sok saka luar negeri. Orda Guwa uga dikenal kanggo sawijining jero banyu kaendahan. Orda Guwa dumunung 100 kilometer kidul-wétan saka kutha Perm, near sisih kidul-kulon pinggiran desa Orda, ing Kungur Kali, Perm Krai. Sing, jeneng iki diwenehi sawise desa toko Orda. Orda Guwa dumunung ing wetenge gunung Kazakovsky – plateau-kaya gunung karo warata ndhuwur, envelope saka Kungur Kali. Ing dhuwur saka gunung ora ngluwihi 50 meter. Ana sing gedhe karst funnels ing lumahing, lan salah siji saka kang, dumunung ing kidul slope tajem, ngleboke menyang guwa. Guwa kasusun saka "garing" lan jero banyu bagean. Dawa garing part 300 meter, jero banyu – 4600 meter. Kajaba iku, bagéan saka guwa punika paling dawa siphon ing tlatah mantan Persemakmuran negara-Negara Merdeka – 935 meter. Amplitudo – 45 meter, wilayah – luwih saka 50 ewu meter. Riset wiwit ing taun 1992, thanks kanggo diunggahake saka speleologists pecandu.