kutha-jerash-punika-yordania-kang-paling-gedhe-romawi-situs-secret-world

kutha-jerash-punika-yordania-kang-paling-gedhe-romawi-situs-secret-world

Kutha Jerash punika Yordania kang paling gedhé Romawi situs... - Secret World

Jerash, Giordania

Smita Ambani
by Smita Ambani
2

Overview

Ing rusak kutha Jerash punika Yordania kang paling gedhé lan paling menarik Romawi situs. Sawijining imposing ceremonial gates, colonnaded avenues, kuil lan bioskop kabeh nganggo wektu nalika iki penting imperial centre. Malah paling penggemar sembrono archaeology bakal seneng setengah dina ing situs – nanging njupuk kupluk lan sunscreen ing sasi rodok anget, minangka kapapar reruntuhan bisa banget panas kanggo njelajah.Jerash iku salah siji saka paling gedhé lan uga-wadi Greco-Romawi kutha-kutha ing Eropa. Pisanan wong urip kene ing Stone Age – iku wis wiwit sing Jerash wis didunungi wiwit jaman Neolitikum. Supaya wong manggon ing tanah iki saya kanggo luwih saka 6500 taun. Ing rikala semana kutha dumadi nalika utang ditelukaké déning Rum. Jerash iki klebu menyang Decapolis miturut jeneng Gerasa (ing Gerasa saka Jaman) lan gained akèh saka bangunan, liwati sawetara orane tumrap sekolah saka reconstruction. Ing kitab Suci, wilayah iki kasebut minangka tanah Gilead, sugih ing olives, grapes lan gandum. Dina iku kaloro paling populer wisata panggonan ing Jordan sawise Petra. Kutha iki disarèkaké ing ton saka wedhi. Ilmuwan wiwit penggalian mung 70 taun kepungkur. Padha wis ditampilake kanggo donya banget conto saka Romawi planning kutha. Amarga safety lan kasugihan saka Jerash iku uga disebut Wétan Pompey. Jerash populer atraksi sing mbantu penyayang saka sajarah kanggo njelajah grandeur saka arsitektur Romawi. Sampeyan bisa njelajah uga-wadi manca warna lan patung, proses mbikak dalan slabs lan monumen sajarah.