galleria-dell-accademia-tadini-secret-world

galleria-dell-accademia-tadini-secret-world

Galleria dell ' accademia Tadini... - Secret World

Via Tadini, 40, 24065 Lovere BG, Italia

Freyan Castillo
by Freyan Castillo
0

Overview

Koleksi diklumpukake dening Count Luigi Tadini nuduhake macem-macem kapentingan lan bangsawan wungu ing iklim saka Lombard Gamblang sing nglumpukake, ing perpustakaan karya sastra, filsafat, sajarah lan ilmu. Kang kapentingan ing kasunyatan diarahake kanggo paling mawarni-warni ungkapan seni, technique lan alam: kajawi lukisan, patung, gambar lan ukiran kang nglumpukake porselin, lan banjur mineral, fosil lan diiseni kéwan. Ing 1827 Warga iki ditransfer saka Krim saka nglumpukke, kang nganti banjur wis dipameraken ing sepuluh kamar kang panggonan pribadi, lan kasedhiya langsung, "ing arah lan pengawasan," sak loro-taun-taun pungkasan urip kanggo nyeleh mau ing kamar anyar palace Lovere, salah siji saka pisanan saka museum Lombardia. Ing jantung saka koleksi sing dianggo saka Antonio Canova, karo kang count Tadini wis ndarbeni hak istimewa sesambetan, kanggo kang ditambahake liwat wektu sing pematung Giovanni Maria Benzoni, sing wiwit latihan ing Tadini Academy lan banjur madeg piyambak minangka salah siji saka protagonists saka Abad-Abad italia reca. Lukisan sing diklumpukake ing galeri – mahakarya dening Jacopo Bellini, Paris Bordon, FRA Galgario-kurban sing menarik dokumentasi saka italia pictorial budaya saka Patbelas kanggo pisanan abad xix. Iku padha count Tadini kanggo pitutur marang kita carane koleksi lukisan sing mbentuk bangga saka Academy: "Sawetara apik banget gambar aku ing omahé ing Verona lan ing deso, nanging akeh tumbas ing genre iki, ana sing dipatèni saka akeh monasteries lan pasamuwan-pasamuwan, lan perlu supaya akeh kulawargané kuna, kang padha didol kepala karya ing cendhak banget rega ing umum auctions.” Pilihan kanggo lukisan kuna sing oriented menyang Venesia lan Venetian Renaissance, karo dianggo dening Jacopo Bellini, Francesco Benaglio, Gerolamo Da Treviso, Paris Bordon. Wujud ngarsane saka pitulas lan wolulas abad dianggo, diklumpukake nalika saiki rasa iki ngarahke ing barok ing sawijining macem-macem ungkapan tinimbang Baroque: mangkono karya saka Carlo Francesco Nuvolone, Pietro Ricchi, Bernardino Fusari, Carlo Maratta, fra' Galgario teka ing galeri. Sayange, kados contemporaries kayata Paolo Tosio saka Brescia, count Tadini iki ora kasengsem ing lukisan kontemporer: meh kabeh abad-abad dianggo teka menyang galeri sawise iku pati.