berlin-ing-stasi-museum-secret-world

berlin-ing-stasi-museum-secret-world

Berlin | Ing Stasi Museum... - Secret World

Normannenstraße 20/Haus 1, 10365 Berlin, Germania

Laiqa Bormann
by Laiqa Bormann
1

Overview

Ing Stasi ana ing GDR kang kesuwur rahasia pasukan polisi. Ngelingi dhewe "tameng lan pedhang party" iku mlayu covert perang marang wikan mungsuh saka negara.Ing Stasimuseum dumunung ing House 1 ing mantan latar markas saka GDR Ministry kanggo Keamanan Negara (MfS). Bangunan iki di bangun ing 1960-61 minangka kantor Erich Mielke, sing njabat minangka Mentri kanggo Keamanan Negara saka 1957 nganti pungkasan saka GDR. Ing 15 januari 1990 demonstrators njupuk liwat Stasi markas. A minggu mengko, ing Tengah Babak Tabel, panitia digawe munggah saka wakil saka SED hidayat nur wahid lan hak-hak sipil kelompok, mutusaké sing "memorial lan research centre ing GDR Stalinism" kudu ditetepake ing House 1. Nalika boten teka saka pranyatan iki saka maksud, anggota saka Berlin warga' cpc lan liyane hak-hak sipil pejuang njupuk tumindak lan wiwit nggayuh sajarah situs. Ing agustus padha didegaké association "Antistalinistische Aktion e.V." (ASTAK). Ing 7 November taun 1990, iku kabuka ing Riset Centre lan Memorial ing Normannenstrasse karo pameran judul "Marang Turu saka Alesan". House 1, mengko dijenengi Stasi Museum, wis mbukak kanggo masyarakat tau wiwit. Kantor Erich Mielke sing wadi ing kondisi asli lan wangun pusate saka sajarah situs. Wiwit taun 1990, ASTAK wis ditampilake macem-macem pameran, nyediakake informasi bab Negara Keamanan lan carane sawijining aktivitas kena pengaruh ing GDR populasi. Ing pameran permanen "Keamanan Negara ing SED hidayat nur Wahid," kang asosiasi digawe melu karo Stasi Cathetan Agensi, dibukak ing House 1 ing januari 2015.