Bazilika e Santa Xhulias Me Bonat... - Secret World

24040 Bonate sotto BG, Italia
36 views

Annabelle Tyler

Description

Basilika E madhërishme Romaneske E Santa Xhulias në Soton E Bonatit ndodhet sot në zonën e varrezave në fund të fshatit, rrethuar nga qetësi dhe natyrë. Ndërtuar në fshatin e lashtë Lesina, ai u vendos në një pikë të rëndësisë strategjike, në bashkëpunimin E Brembos dhe Lesinës ku qyteti i së cilës ishte zemra. Rreth 1200 Tredhja Lisina, që datohet nga Neolitiku, ngrihet në terren për ndëshkim politik, banorët vendosin ta braktisin atë dhe të ndërtojnë një zgjidhje të re drejt fshatit ku është sot qendra E Bonatit. Basilica shkon nga një vend qendror në një vend gjithnjë e më të kufizuar dhe të braktisur, deri sa të bëhet një zonë varrezash nga 800. Ndërtesa pak trapezoidale daton që nga shekulli I XI, fillimisht me një strukturë tre-detare me majmunë gjysmë-qarkullor dhe pesë gji. Nga struktura origjinale mbetet pjesë e murit të perimetrit, tre majmunët dhe hapësira e parë e mbuluar. Çatia dhe një pjesë e murit të jashtëm humbën.