Manastiri i Sant'egidio në Fontanella... - Secret World

Via Regina Teoperga, 16, 24039 Fontanella BG, Italia
31 views

Barbara Godal

Description

Faltorja peshkop e Santegidios, tashmë e aneksuar në Manastirin Kluniak me të njëjtin emër të shtypur në 1473, është një vend i adhurimit Katolik i vendosur në qarkun Fontanella të komunës Së Soto il Xhovani XXILI, Në krahinën Bergamo. Kisha, Famullia deri më 1998, është aktualisht vendi i rektorisë Së Peshkopit eponim, që i përket Dioqezës Së Bergamos. Është varrosur Kardinali Loris Kapovilla, Sekretari I John XXIII.La Kisha e Santegidio është një shembull i Bergamos Romaneske Që mund të gjendet gjithashtu në rotonda di San Tome Di Almenno San Bartolomeo aty pranë. Ndërtesa ka një strukturë bazilica me tre marina të ndara nga dy rreshta harqesh të rrumbullakta që varen në kollonat e gurta me kryeqytete të gdhendura; marina qendrore është e mbuluar me tavan prej druri, me përjashtim të zonës finale (zona në të cilën, mbi det, ngrihet kulla e kambanës me një bazë katrore). Në murin e pasëm të marinës, mbi harkun e majmunëve është një kryq i mirë druri nga Pietro Busolo (1515). Çdo marinë përfundon me NJË MAJMUN gjysëmqar, në të cilin hapen monoforë Me Hark Të Rrumbullakët: majmuni qendror është më i madh se të dy palët dhe ka në basen një afresko të periudhës Së Rilindjes që përshkruan Jezus Pantokrator të rregjistruar midis simboleve të evangjelistëve. Majmuni në të djathtë u freskua plotësisht nga Kristofer I Bashenis në 1574 me në qendër Të Murit San Rocco midis Shenjtëve Egidio dhe Sebastian, në skenat e Jetës Së San Rocco dhe në basenin Zotit Të Bekuar Dhe Engjëjve. Në basenin e MAJTËS TË MAJTËS, të përdorur si kujdestari i Shenjtërisë së Bekuar, ka një zi për Krishtin që vdiq, ndërsa në skenat e jetës Së Shën Antoni Abbot. Afreske të tjera gjenden përgjatë mureve anësore, duke përfshirë Shenjtorët dhe Pieta në marinën e majtë dhe Një Madona dhe fëmijë në të djathtë. Ndërtesa ka tre marina që kulmojnë me tre majmunë të dekoruar pak jashtë. Muret e brendshme kanë mbetur fresko të XV dhe XVI ende krejtësisht të ligjshme, ndonse personazhet e përfaqësuar janë të pasigurta.