Votigno Diossa dhe tempulli i vogël Budist... - Secret World

Località Cavandola, 42026 Votigno di Canossa RE, Italia
38 views

Manila Sanchez

Description

Ajo quhet Votigno diossa Dhe është një fshat i vogël në kodrat E Regjisë, i konsideruar një nga më të ruajturit në Itali. Është një realitet që ka mbetur i pezulluar në kohë, i vendosur disa kilometra nga kështjella historike, ku kontesha E Madhe Matilda, feudatore e fuqishme, lindur në 1046, nën-mbretëreshë E Italisë si edhe markesa dhe vikar imperial, sunduan mbi botë dhe ftuan Popat dhe Perandorët që kur ishte gruaja më e rëndësishme e kohës. Votigno e paraqet veten me strukturën e saj origjinale prej guri dhe ndërtesat që janë shtrirë rreth kullës së lashtë dhe sheshit. Kulla që qëndron mbi gurët e fshatit karakterizon panoramën, dhe ishte një kullë vrojtimi, mbrojtje si dhe strehë në rast sulmi. Falë restaurimit të kujdesshëm, duke filluar nga Gjashtëdhjetat, që ka respektuar historinë dhe kulturën, është ende shumë e lehtë të imagjinohet Fshati I Lashtë Votigno di Canossa në plot veprimtaritë e çdo dite, me furra buke, dyqan për farkëtarin, gratë e angazhuara në shporta dhe karrige dhe për të kryer veprimtaritë e përditshme të njëherëshme. Në qendër është e pamundur të mos vësh re një kuti shahu me kuti të bardha e të zeza të vendosura në tokë ku, në raste të veçanta, mund të luash edhe çeqe. Falë bukurisë së saj që ka mbetur e pandryshuar gjatë shekujve Votimi është dekretuar nga Unesko si Një Vend I Trashëgimisë Botërore.Dhe gjithashtu rrethinat e saj meritojnë të zbulohen, falë ecjeve të bukura që e gjejnë Në Tokën E Canossa një territor perfekt për çdo lloj përjashtimi. Një rrjet i ri shtigjesh të shënuara lidh vendet kryesore natyrale e historike të Kodrës regiana: kjo është një rrugë, e quajtur rruga Matilde, e cila në gjashtë faza çon nga shkëmbi I Canossa në San Pellegrino në Alpe, një ballkon natyror në Garfanana, nëpërmjet kështjellave, shtëpive, kishave të lashta dhe fshatrave të gurëve. E gjithë rruga është e shënuar plotësisht dhe e rezervuar dhe përgjatë rrugës janë ngritur pushime të ndryshme areas.To ta bëjmë këtë fshat edhe më magjik është shtuar gjithashtu një tjetër veçori: midis mureve të tij përmban Në fakt një tempull Budist. Ky është një emantim i drejtpërdrejtë i qeverisë Tibetiane në mërgim. Themeluar më 1990, kjo është një strukturë unike në Itali dhe gjithashtu e para në Evropë, ku murgjit dhe entuziastët e tjerë mund të luten, të ndjekin konferencat dhe të zhysin veten e tyre në kulturën Tibetiane. Duke ecur rreth Votignos, në fakt, do të thotë gjithashtu të shohësh statujat E Budës si dhe simbole të tjera lidhur me kulturën Dhe fenë Tibetiane që janë të shpërndara anembanë fshatit. Përveç kësaj të dielën pasdite ju mund të vizitoni gjithashtu muzeun ku kostumet, fotografitë dhe të tjera të çmuara janë gjithashtu. kept.In Shtëpia E Tibetit më 1999 u vizitua nga Vetë Dalai Lama, i cili ishte veçanërisht i impresionuar: vizita e tij mbahet mend në një emër të vogël" gompa & quot; një tempull i vogël ku janë mbledhur imazhet e tij.