Saidiosa ujëvarë: një parajsë në Barbagia... - Secret World

08030 Gadoni NU, Italia
63 views

Paola Marchionne

Description

Në rajonin malor Të Barbagisë, në anët e Genargentu Masif, tha Se Stidiosa merr emrin e saj nga "është studio", uji që rrjedh nga fytyra e shkëmbit dhe bie në pishinën e poshtme ("është studio" do të thotë "mur kullues"). Sepse, ajo mes Gadonit dhe Seulos, nuk është vetëm një ujëvarë. Është një mur i vërtetë i larë nga uji, i cili bie sipër një pishine natyrale me ujë të gjelbër smerald. Krijuar nga Lumi Flumendosa, saidiosa është pak parajsë dhe pak magji. Ata që vijnë të zhyten në ujërat e tyre kanë iluzionin e të qënit në zemrën e pyllit Amazon.