Bolivia / Santa Kruz De La Sierra... - Secret World

Santa Cruz de la Sierra, Bolivia
23 views

Roger Mier

Description

Santa Kruz De La Sierra është një qytet në Bolivi njohur më shkurt si Santa Kruz dhe ndodhet në një vend qendror brenda vendit. Krahasuar me qytetet kryesore Boliviane, Santa Kruz është karakterizuar nga pozicioni i saj në fushë, gjë që e lejon atë të gëzojë një klimë tropikale edhe në dimër kur Qendrat E Sierra vuajnë të ftohtin. Santa Kruz shtrihet në lindje të Lumit Piray dhe ka një formë rrethore, ku rrugët kryesore bëjnë një lup rrugësh që zhvillohet përgjatë qarqeve të përqëndruara. Qendra e Santa Kruz përbëhet nga Plaza Kryesore 24 de Septiembre, një zonë e rregullt dhe e mirëmbajtur e gjelbër ku në stola të shumta, në hijen e palmave dhe pemëve tropikale, takimi i ri e i vjetër. Kopshti gjithashtu vështron Katedralen E San Lorencos, e cila daton në shekullin e nëntëmbëdhjetë dhe u ndërtua në vendin e një ndërtese të mëparshme fetare. Jo shumë larg Është Muzeu I Katedralicios de Arte Sacro, që strehon objekte të çmuara ari e argjendi nga misionet Jezuit dhe që, si një dëshmi për pasurinë e madhe të periudhës koloniale, ruan gjithashtu jelekët e shenjtë dhe elementë të tjerë të lashtë liturgjikë. Në Shesh janë Gjithashtu Casa Coultura Komunale de la Cultura Raul Otero Reiche, ku ju mund të admironi veprat e artistëve bashkëkohorë vendas dhe Muzeumi de la Independencia, një muze i vogël ku ju mund të thelloni historinë e Bolivisë dhe Santa Kruzit. Jo shumë larg është Gjithashtu Casa Melchor Pinto, Një Qendër e rehatshme Kulturore ku ka gjithashtu një bibliotekë të bukur dhe një pikë freskimi.