Minsk: Biblioteka Kombëtare e Bjellorusisë... - Secret World

praspiekt Niezaliežnasci 116, Minsk, Bielorussia
14 views

Elena Hamm

Description

“…. Ulu si homo De perfectus ad omne opus bonum instruktu…” "Që njeriu i Perëndisë të jetë i pajisur mirë për çdo të mirë."(2 Timothy 3:17) Me këto fjalë të shkruara në disa liga dhe panele pentagonale të shfaqura si libër i hapur, merr Bibliotekën Kombëtare të Bjellorusisë që duan të internalizojnë njohuritë e ruajtura brenda mureve të saj. Ajo i bën gjithashtu nderim Françeskut Skorina, humanist Biellorusisë të përfaqësuar nga një skulpturë në hyrje të bibliotekës. Origjinali i projektit për Bibliotekën Kombëtare të Bjellorusisë është zhvilluar në vitin 2002 duke marrë parasysh themelet e Këshillit të Ministrave të Republikës së Bjellorusisë (Bjellorusi), të cilët në vitin 1998 urdhëroi ndërtimin e ndërtesës në qytetin e Minsk. Biblioteka u bë qendra kryesore e informacionit dhe kulturës e vendit, duke përfshirë 8 milion njësi mbi subjekte të ndryshme. Biblioteka kombëtare krijoi sistemin e vet të kompjuterit, duke krijuar një numër më të madh letërsie, informacion grafik, tekst, databazë zanore. Përdoruesit kanë gjithashtu mundësinë e përdorimit të bibliotekave dhe institucioneve të tjera të informacionit, duke përfshirë disa jashtë vendit.