Shtëpia E Dr. Graham!... - Secret World

SH12, Deolo, Kalimpong, West Bengal 734316, India
2 views

Beba Smith

Description

Shtëpitë E Dr. Graham, të themeluara më 1900 si jetimore dhe shkollë për të paprivilegjuarit. children.So Në vitin 1900, më shumë se një shekull më parë, Reverendi Xhon Anderson Graham filloi t'i jepte jetë ëndrrës së tij. Një ëndërr për të ndërtuar një institucion që manifestonte dashurinë e tij për fëmijët. Një Shtëpi për fëmijët jetimë dhe Të braktisur Anglo-Indianë dëshira e të cilëve ishte për dashuri dhe një mundësi për të jetuar një jetë me dinjitet. Ndërsa punonte në Edinburg si nëpunës në Shërbimin Civil, Graham ndikohej dhe inkurajohej nga Ministri i Kishës Së tij, Reverendi Xhon McMurtrie, që të urdhërohej në Ministrinë e Zotit. Pas diplomimit të tij me Një M. A. nga Universiteti I Edinburgut, ai kaloi tre vjet në Sallën E Hyjnisë. Në Hyll, ai zhvilloi një interes të mprehtë në veprimtaritë e Guild Të Të Rinjve, një organizatë që kërkonte të bashkonte të rinjtë e Kishës në shoqëri, lutje, studim dhe shërbim. Ky interes frymëzoi Grahamin të konsideronte mundësinë e punës me një mision jashtë shtetit në një nga pjesët më të varfëra të botës. Në vitin 1887, Guild I Të Rinjve vendosi të dërgojë një misionar të vetin në një tokë të huaj dhe Graham u dërgua për të punuar në Kalimpong, i cili ishte në atë kohë, pjesë e Misionit Darjeling të Indisë Verilindore. Graham u urdhërua në 1889, dhe dy ditë më vonë, u martua Me Katerinë Mekonaçinë, me Të cilën ishte fejuar për dy vjet. Reverend Graham dhe gruaja e tij u nisën për Në Kalkuta në 21 Mars 1889. Për dy vjet, Graham ka punuar për të ndërtuar Një Kishë të re në Kalimpong. Ai krijoi gjithashtu Kalimpong Mela – një ekspozitë bujqësore për fermerët vendas – si dhe një komitet të mëndafshit për të inkurajuar banorët industrialë. Ai gjithashtu i ndihmoi ata të krijonin një shoqëri kredie bashkëpunuese.