Gujarat:Pallati Laxmi Vilas, një ndërtesë ... - Secret World

Gate No.2 Laxmi Vilas Palace Estate, J.N.Marg, Moti Baug, Vadodara, Gujarat 390001, India
9 views

Nadia Corsini

Description

Laxmi Vilas Palace, një ndërtesë ekstravagante e shkollës Indo-Saraçenike, u ndërtua nga Maharaja Sajirao Gaekuad III në Vitin 1890 me një kosto të GBP 180,000. Majori Çarls Mant ishte arkitekti. Ai thuhet të ketë qenë vendbanimi më i madh privat i ndërtuar deri në datë dhe katër herë më i madh Se Pallati I Bakingamit.Ky pallat i mrekullueshëm është një vizitë kur Në Vadodara. Duke u përhapur përgjatë një zone me rreth 700 hektarë, është ende shtëpia e familjes mbretërore Të Vadodarës, Gaekuadës. Kopshtet e bukura të pallatit i shtojnë bukurinë e gjithë përvojës së të qënit këtu. Turistët me fat mund të dallojnë majmunët apo palluat që sillen rrotull. Terreni përfshin gjithashtu një kurs golfi me 10 vrima. Në kohët e mëparshme, një kopsht zoologjik i vogël ishte gjithashtu pjesë e zonës. Ajo që mbetet sot është një pellg i vogël dhe disa krokodila.Ndërtesa e muzeumit u ndërtua kryesisht si një shkollë për fëmijët E Maharajës. Sot, muzeu strehon një koleksion të jashtëzakonshëm pikturash nga Raja Ravi Verma dhe objekte të tjera të mbledhura nga e gjithë bota. Një përzjerje e mirë si e huaj, ashtu edhe e materialeve lokale dhe punimi u përdor në ndërtimin e pallatit. Guri i kuq u soll nga Agra, guri i kurthit blu nga Poona, mermeret nga Rajastani dhe Italia u përdorën ndërsa dymbëdhjetë punëtorë nga Venecja shtruan dyshemenë e bukur të montimit të Sallës Darbar të pallatit.