Tarpa Choling Gompa, një nga manastiret më... - Secret World

Tirpai, Kalimpong, West Bengal 734316, India
25 views

Emma Parker

Description

Tharpa Choling Gompa, e vendosur në Kodrat E Tirpait, është një nga manastiret më të vjetra në rajonin Kalimpong. Që i përket sektit Gelug dhe kryesuar nga udhëheqësi shpirtëror Tibetian - Dalai Lama.Manastiri u themelua nga Domo Geshe Rinpoçe Ngagauan Kalsang më 1912. Historia thotë se Domo Geshe Rinpoçe jetonte në Kalimpong më 1906 kur erdhi në Indi për pelegrinazh dhe për të mbledhur centrale mjekësore nga India, Nepali dhe Butani. Me kërkesë të tregtarëve Tibetianë dhe disa krerëve Butanezë që jetojnë në Kalimpong për të ngritur një manastir atje, Rinposh e instituoi këtë manastir. I përqafuar nga vargjet E Himalajave nga të gjitha anët, ky vend do të të japë paqe mendore.