Breslavia është një nga qytetet më të vjet... - Secret World

Wroclaw, Polonia
15 views

Nadia Corsini

Description

Breslavia është një nga qytetet më të vjetër në Poloni dhe mban vulën e disa kulturave.Të gjithë E duan Breslavinë. Dhe është e lehtë të kuptosh pse. Vendndodhja e breshlavisë në Lumin Odra, me 12 ishuj, 130 ura dhe parqe pranë lumit, është idilike dhe Ishulli I Katedraleve të ruajtura bukur është një trajtim për dashnorët e arkitekturës Gotike.Qyteti I Vjetër Breslavia është një vend i këndshëm. Tregu Kryesor i breshlavisë është I dyti më i madh në Poloni, pas kësaj në Krakov. Ajo qëndron gjallë gjatë gjithë kohës ndërsa njerëzit vendas dhe turistët mblidhen atje. Do të habiteni nga ndërtesat e saj të restauruara, restaurantet, kafenetë dhe më së fundi nga Bashkia e Qytetit që është një nga shembujt më të rëndësishëm të arkitekturës Gotike në Evropën qendrore e lindore.Pjesa më e vjetër e qytetit, Ostou Tumski, ishte dikur një ishull në Lumin Odra dhe është këtu që filloi historia E Uroklaut. Objekti Më i rëndësishëm për të vizituar Këtu Është Katedralja e Shën Xhon Pagëzorit.