Montisola, ishulli më i madh i liqenit Në ... - Secret World

25050 Monte isola BS, Italia
12 views

Nora Bell

Description

Montisola është ishulli më i madh i liqenit në Evropë. Në ishull do të ndjeni sikur të jeni kthyer në kohë pasi nuk ka makina, përveç priftit, mjekut dhe kryebashkiakut. të vetmet makina të lejuara në ishull janë një autobus publik, motorrët që u përkasin banorëve dhe biçikletave, që mund të transportohen matanë ose me qira në vend. Montisola është e lidhur me kontinentin me një shërbim anijesh dhe pika më e afërt dhe më e dobët nga e cila mund të arrish në ishull është Sulzano. Këtu ju mund të kapni tragetin në Peshciera Maraglio, një fshat i vjetër peshkatarësh dhe zejtarësh ku prodhohen rrjetat e peshkimit dhe gjuetisë. Ky fshat është shumë karakteristik me kishën E Shekullit të 17-të Të Shën Majkëllit (S. Michele) dhe korsitë e tij të lashta që ngjiten lart drejt malit. Që këtu mund të marrësh dy rrugë: njëri shkon përreth ishullit, tjetri shkon në veri deri në fund të ishullit. I pari mund të merret gjatë gjithë vitit duke ndjekur rrugën për Të Ndjerë që fundos ishullin në jug, mes pemëve të dashura të ullirit. Në veri ju do të shihni Rocka Oldofredi të shekullit të 15-të (Më vonë Martinengo) dhe në jug të ishullit Të vogël Të S. Paolo, ku një manastir Kluniak dikur qëndroi në shekullin e 11-të por që tani është zëvendësuar nga një vilë. Ndërsa ju ecni drejt Menzino ju do të kaloni përtej Sinchinano, me kishën E tij të shekullit të 17-të Të Shën Çarlsit (S. Carlo) dhe Pastaj Siviano, ku ju do të gjeni bashkinë E Qytetit dhe Kullën Martinengo. Duke shkuar poshtë tek liqeni drejt limanit, do të shihni Vilën Ferrata të shekullit të 16-të, tani të restauruar. Në Shoqatën "La Rete" është një muze peshkimi dhe rrjete. Sapo të kalosh Sivianon, ecën paralelisht me anën veriore të ishullit, përballë ishullit Të vogël Loreto, me "kështjellën" piktoreske, e cila në fakt është një vilë e ndërtuar në një manastir të shekullit të 14-të.