Fortesa Vikatgad... - Secret World

Aanand Wadi, Maldunge, Maharashtra 410101, India
6 views

Mira Wonderful

Description

Fortesa Vikatgad është një fortesë e vendosur 19 km nga Karjati, në qarkun Raigad, E Maharashtra. Kjo fortesë është në vazhdim me Malang gad, Tauli Hill dhe fortesën Chanderi të Vargmalit Materan Hill. Vikatgad është një destinacion i preferuar për udhëtarët një ditë. Rruga për Në Vikatgad është përgjatë maleve të thella dhe shkëmbinjve. Afërsia e tij me Materanin dhe Neralin po tërheq një numër të madh kamionësh në fundjavë. Depoja e pyllit. fshatarët vendas po bëjnë plantacione dhe disa riparime në fortesë. Shumë më pak histori për këtë fortesë është e disponueshme. Kjo fortesë mori emrin nga Pebi Devi perëndeshë. Kjo fortesë ka dhoma për magazinimin e drithrave dhe municioneve të ushqimit. Kjo fortesë u vizitua Nga Kapiteni Dikinson në 1818