Çikki, një ëmbëlsi tradicionale Indiane... - Secret World

Delhi, India
8 views

Victoria Armani

Description

Çiki është një i ëmbël tradicional Indian (britëll) i bërë përgjithësisht nga kikirikë dhe xhegeri. Ka disa varietete të ndryshme të çikit përveç çikit më të zakonshëm të arrës (kikirik). Çdo varietet çikki është quajtur në vartësi të përbërësve të përdorur, që përfshijnë krek apo gram Të pjekur Bengal, sezam, oriz të fryrë, rrahur ose Khara (kokos i tharë). Në rajonet E Indisë Së Veriut, veçanërisht Bihar dhe Uttar Pradesh, ky ëmbël quhet Layya Patti. Në rajonet E Sindhit dhe Sindit të Indisë, quhet Lai apo Lai dhe Në Bangladesh, ajo njihet si gur badam. Pjata të ngjashme janë gjithashtu shumë popullore në Brazil, ku njihet si pe-de-moleque dhe Në Paraguaj, ku quhet Ka'i Ladrilo.