Toka E Varrimit Afrikan Të Nju Jorkut... - Secret World

290 Broadway, New York, NY 10007, Stati Uniti
7 views

Palmira De Gasperi

Description

Toka E Varrimit Afrikan Të Nju Jorkut është ku rreth 15,000 Amerikanë Të lirë Dhe të skllavëruar Afrikano-Amerikanë u varrosën midis rreth 1690 dhe 1794. Komploti 6.6 hektarë gjendet Në Manhatanin E Poshtëm, Në Broduei. Në atë kohë ishte jashtë zonës së zgjidhjes së Nju Jorkut, pastaj quhej Nju Amsterdami. Ndërsa vitet kaluan dhe qyteti zgjeroi historinë e këtij vendi u harrua deri në vitin 1991 kur u rizbulua gjatë ndërtimit të planifikuar të një ndërtese. Vendi është tani Një Qark Historik I caktuar I Qytetit Të Nju Jorkut, Një Monument Kombëtar dhe Një Piketë Historike Kombëtare. Vizitorët në vend sot mund të mësojnë rreth kontributit që është i lirë dhe skllavëruar Afrikano-Amerikanët e bërë në zhvillimin dhe historinë e Manhatanit Të Ulët. Vendi ka një qendër për vizitorët brenda dhe jashtë zonës. Zona e jashtme është mbyllur gjatë dimrit në një mot të ashpër. Në qendrën interaktive vizitorësh në katin e Parë të Ndërtesës Ted Uajs, ekzistojnë punë arti përkujtimore; ka fusha ekspozitash që theksojnë historinë E vendit dhe historinë E Afrikano-Amerikanëve në Nju Jork; NJË teatër 4D dhe një librari. Përkujtimorja e jashtme, e projektuar Nga Rodni Leon, hedh dritë mbi historinë e vendit. Është Një Mur i mirë Kujtese i shkruar me një rekord kronologjik të ngjarjeve historike lidhur me tokën e varrimit. Vendi është edukativ, i rëndësishëm kulturor dhe i ngarkuar emocionalisht.