Kisha e shën Palit është kisha më e vjetër... - Secret World

209 Broadway, New York, NY 10007, Stati Uniti
22 views

Nisha Bozic

Description

Kisha e shën Palit është kisha më e vjetër apo ndërtesa publike e cila ka qenë në përdorim të vazhdueshëm në Manhattan; është Një Histori Kombëtare dhe është një nga pak ndërtesat që i kanë mbijetuar Zjarrit të Madh Të Nju Jorkut të 1776. Faltorja ka gjithashtu një varrezë historike ku janë varrosur disa patriotë që shërbyen nën Uashington gjatë revolucionit. Kisha u ndërtua në tokën e dhënë nga Mbretëresha An e Anglisë dhe u projektua Nga Tomas Mcbean dhe u ndërtua nga Endrju Gauteri. Faltorja u kompletua në 1766 dhe në atë kohë nuk u gjet në qendër, por kur kaloi koha dhe qyteti u ndërtua rreth saj. Kisha është nën autoritetin E Kishës Triniti, por Kur Triniti u dogj gjatë Zjarrit të Madh faltorja mori një rol kryesues në qytet. Një nga pretendimet e kishës për famë është si kisha ku Xhorxh Uashington ndoqi shërbimet. Kjo është një nga pak kishat e epokës Së Revolucionit që mbijetuan dhe ka një numër objektesh të rëndësishme nga ajo epokë. Mund të shohësh se ku U ul Uashingtoni dhe mbi të pikturën e parë të Vulës Së Madhe të Shteteve të Bashkuara. Dizajni i kishës u modelua në Shën Martin-in E Londrës dhe ka stilin klasik gjeorgjian. Kisha ka një kullë të gjatë. Është një statujë druri E Shën Polit Në Anën E Brodueit të fasadës. Brendësia e kishës ka një tavan të bardhë blu dhe llambadarë të bukur xhami. Dekorimi i alter është projektuar nga Pierr Lenfant.