Petulla Me gurë - Mrekulli e Zelandës Së R... - Secret World

Punakaiki, Nuova Zelanda
3 views

Paola Reale

Description

Ka një mister në Shkëmbinjtë Me Petulla në Ishullin Jugor Të Zelandës së Re. Askush nuk e di pse duken ashtu si duken. Punakaki është porta për vendin dramatik të gëlqerorëve të Parkut Kombëtar Paparoa. Ajo shtrihet në gjysmë të rrugës midis Greymuth dhe Uestport në një nga autostradat bregdetare më spektakolare në Zelandën e Re dhe është e famshme për Shkëmbinjtë Me Petulla.Natyra e filloi këtë vepër arti rreth 30 milion vjet më parë. Mbi mijëra vjet, shtresat e ndryshme të krijesave të vogla detare dhe rërës u varrosën dhe u kompresuan në dyshemenë e oqeanit. Kjo krijoi zona me shtresa të shumta të gëlqerorëve të fortë dhe gur rëre më të butë. Veprimtaria e tërmeteve pastaj ngriti dyshemenë e oqeanit lart e të thatë, dhe ata artistët e lëvizjes së ngadalshme, shiu dhe era filluan të shkrijnë gurin e rërës më të butë. Përfundimi është shkëmbinjtë dhe gërmadhat me qindra copa horizontale përgjatë fytyrave të tyre vertikale, si një tufë e madhe petullash.