Pelegrinazh I Thjeshtë Maria pranë Salzbur... - Secret World

Plainbergweg 38, 5101 Bergheim bei Salzburg, Austria
27 views

Ranita kapoor

Description

Maria Plain, e cila ndodhet në veri-lindje të Qytetit Salzburg, ka qenë një destinacion i dashur pelegrinazhi që nga shekulli i 17-të. Kisha e famshme e pelegrinazhit, Mali Kalvari dhe natyra e verdantë në të gjithë botën nuk arrijnë të robërojnë vizitorët, marshuesit dhe pelegrinët.Historia E Maria Plain shkon prapa në kohrat E Luftës Tridhjetë Vjet. Në 1652, thuhet se është e mrekullueshme pikturimi "Meri me Beben Jezus" Nga Rudolf von Grimming erdhi në Plainberg jashtë Salzburgut, ku u mbajt në një kishë druri. Pas një viti, piktura origjinale duhej të kthehej. Megjithatë, për shkak të dyndjes konstante të pelegrinëve, u bë një kopje e tablosë dhe u vendos në një kishë të re. Në 1671, Kryepeshkopi Maks Gandolf vendosi të ndërtojë një kishë të madhe pelegrinazhi. Ndërtuar sipas planeve të hartuara nga Giovanni Antonio Dario, kisha u shenjtërua më 12 gusht 1674. Dy vjet më pas, ata qenë gjithashtu të suksesshëm në kthimin e pikturës origjinale në Salzburg. Fasada tre-katëshe me dy kulla u modelua sipas Katedrales Së Salzburgut, edhe pse është shumë në përputhje me karakterin e një kishe pelegrinazhi që mund të ndeshësh në vend. Kisha E Maria Plain në Plainberg është e dukshme nga larg. Brendësia e kishës është e mbushur me një aureolë të artë, nënvizuar nga tone blu e të bardhë. Piktura e famshme e Maria Plain është pika fokale e vetë altarit të lartë. Calvary Malor në shpatin jugor të Plainberg u ndërtua në shekullin e 17-të. Një nga vetëm dy në të gjithë krahinën E Salzburgut, ajo përbëhet nga katër kisha që shpien në një grup kryqëzimi.Për shkak të ndjenjës së tyre të mirësisë së madhe, kisha e pelegrinazhit Të Maria Plain ishte shumë e afërt me familjen Moxart. Kjo ishte gjithashtu arsyeja se pse entuziasti I Mozartit Johan Evangjelist Engl mori se Moxarti përbënte punën e tij, "Meshën E Kurorëzimit", për një festival për të kurorëzuar pikturën e famshme Në Fushën Maria në 1779.