Salzburg: Muzeumi der Moderne në Monschber... - Secret World

Mönchsberg 32, 5020 Salzburg, Austria
13 views

Ria Queen

Description

Muzeu der Moderne ndodhet në Monscberg, lart mbi çatitë e Qytetit të Vjetër Të Salzburgut. Në një total prej katër nivelesh, thesaret ndërkombëtare të artit nga shekujt e 20-të dhe 21-të janë paraqitur në një mjedis stilist. Muzeu der Moderne, i projektuar nga ekipi i arkitekturës I Mynihut Fridrih Hof dhe Zvink, u hap zyrtarisht në 2004. Veçori të posaçme arkitektonike përfshijnë shkallë të qelqta me pamje të kullës së ujit të shekullit të 19-të, si dhe një paraqitje e jashtme e cila është e veshur në mermerin lokal nga Untersberg.