Greidegasse,zemra e fryrë e Qytetit Të Vje... - Secret World

Getreidegasse, 5020 Salzburg, Austria
17 views

Victoria Armani

Description

Geredegassi është zemra e madhe e Qytetit Të Vjetër Të Salzburgut, sharmi i tij i padëmtueshëm si Dhe Vendlindja e Moxartit që e bën atë një destinacion të parezistueshëm për vizitorët e panumërt nga e gjithë bota. Përveç një sërë zinxhiresh të modës ndërkombëtare, Geredegass i mahnit gjithashtu kalimtarët, me innet tradicionalë të tij dhe bizneset unike që zhyteshin në histori. Arkitektura e shtëpive në Geredegase është karakterizuar nga dyer të bukura si dhe nga dritaret që bëhen vazhdimisht më të vogla nga kati i parë lart. Përveç kësaj, shtëpitë e vjetra janë zbukuruar shpesh me data të rëndësishme në historinë e tyre, emrat e ish pronarëve dhe madje edhe sytë e Zotit. Një tjetër magnet për vizitorët është Vendlindja E Mozartit, Që qëndron në Numrin 9 Getreidegasse. Çudira e pavdekshme e salzburgut ka lindur këtu në vitin 1756. Nëpër shtëpi janë shumë tipike për qarkun historik Të Salzburgut. Pjesa e përparme dhe e pasme e ndërtesave e lënë direkt në rrugë të ndryshme, me një kalim të ngarkuar që lidh të dyja. Sot, ata shpesh paraqesin vepra arti, galeri arti dhe dyqane. Më i famshmi nga këto është në Shtëpinë Shatz, duke udhëhequr nga Numri 3 Geredegasse në Sheshin Universitar. Atje, në një qoshe të errët, do të hasësh një lehtësim pikan që përshkruan Madonën me Jezusin foshnjor.