Salzburg | Hellbrun Palace... - Secret World

Fürstenweg 37, 5020 Salzburg, Austria
2 views

Priyanka Leone

Description

Për më tepër se 400 vjet, Pallati Hellbrun ka magjepsur dhe ka mahnitur vizitorët e tij me shatërvanët e tij hileqarë. Një përvojë unike me të gjitha llojet e surprizave në dyqan! Markus Sitikus, princ-kryepeshkopi I Salzburgut në atë kohë planifikoi një oaz kënaqësie dhe hutim ndryshe nga çdo gjë që kishte parë më parë. Rezidenca e kësaj vere u shfaq në një kohë rekord midis 1612 dhe 1615. Arkitekti i tij, Santino Solari, komisionet e të cilit përfshinë Gjithashtu Katedralen E Salzburgut, përfundoi duke krijuar një nga ndërtesat më madhështore Të Rilindjes Në veri të Alpeve. Ndërsa ju vizitoni ekspozitën e përhershme të vendosur atje, ju do të jeni në gjendje të ecni nëpër dhomat e saj dhe të mësoni më shumë rreth historisë plot ngjyra Të Hellbranit. Kështjella Hellbrun është gjithashtu një vend perfekt për dasmën tuaj.Vendndodhja idilike në jug të Salzburgut ishte ideale në shumë aspekte: Mali Hellbrun është një burim i bollshëm uji, i cili në mënyrë të pashmangshme u bë një tipar qendror i dizenjimit të tokave të pallatit. Qendra ofrohet nga shatërvanet e trukut Manerist që janë absolutisht unike. Nga një teatër mekanik në drunjtë e përhapjes së ujit, në një kurorë që vallëzon mbi një pikë uji-tërheqjet hidraulike shumë-dhe të ndryshme kurrë nuk arrijnë të robërojnë vizitorët me origjinalitetin e tyre dhe efektet mahnitëse. Shatërvanët që dikur përdorej Nga Markus Sitikusi për të argëtuar të ftuarit e tij mund të vizitohen sot, sa më zbavitëse që ishin atëherë. Grotos misterioze, figura me energji uji dhe aeroplanë të fshehur uji që presin të befasojnë vizitorët premtojnë kohë të bukura për kohë të mëdha e të vogla. Sidomos në ditët e nxehta të verës, shatërvanët Me Ferr janë një burim freskimi i mirëpritur!