Turku: Statuja E Posankës... - Secret World

Pispalavägen 5, 20540 Åbo, Finlandia
17 views

Robert Life

Description

Posanka është një statujë e vendosur në Turku, Finlandë. Statuja, e cila ndodhet pranë zonës së kampusit të Universitetit Të Turkut dhe Fshatit Studentor Turku, përfaqëson një hibrid midis një derri marzipan (" posu") dhe një rosak gome ("ankka"). Është një kafshë rozë me trupin e ulët të rosës dhe kokën e një derri.Statuja u projektua nga Alvar Gulliçsen më 1999 kur u vendos në lumin Aurajoki në Turku. Statuja ka qëndruar në vendin e saj të tanishëm që nga viti 2001. Çdo dimër, një kapele E Babagjyshit vihet në kokën E Posankës dhe Në Natën E Ualpurgut mbushet me një kapele studentore finlandeze