Muzeu I Artit.... - Secret World

Itäinen Rantakatu 38, 20810 Turku, Finlandia
29 views

Clarissa Kennedy

Description

Muzeu I Artit i uaino Altonit (finlandez: Uaino Altosen museo) ose I ngrohtë për shkurt, është një muze arti në Turkun qendror, Finlanda kushtuar veçanërisht artit modern. Muzeu ndodhet në bregun lindor të Lumit Aura. Ekspozita e përherëshme bazohet në mbledhjen e artit të Qytetit Turku, i cili përfshin një koleksion të madh punësh nga artisti dhe skulptori finlandez Veino Altonen. Ekspozitat e përkohshme përqëndrohen në artin modern finlandez e ndërkombëtar.