India / Taxh Mahal ... - Secret World

Dharmapuri, Forest Colony, Tajganj, Agra, Uttar Pradesh 282001, India
16 views

Monica Maione

Description

Në mjegull të mëngjesit, kupat e bardha bëhen të ethera. Lindja e diellit dhe perëndimi i diellit rrëshqasin në mermer që bëhen mëndafsh. E kuqe, e purpurt, e artë. Pastaj vjen errësira, kur hëna e plotë pasqyrohet në ujin e pellgjeve dhe Taxh Mahal duket si një kështjellë akulli, mes reveracioneve Të Qumështit të natës. Mark Dy e krahasoi atë me një flluskë mermeri që ngrihet në qiell. Poeti Indian Tagore e përshkroi atë si lot Në faqen E Përjetësisë. E vërteta është se ju kurrë nuk mbeteni të zhgënjyer përpara monumentit më të famshëm Në Indi, bërë nga Shah Jahan si një mauzole për gruan e tij Të adhuruar, Mumtaz Mahal, i cili vdiq gjatë lindjes në 1631.