Kilpisjarvi: një nga fshatrat më të mëdha ... - Secret World

9046 Enontekiö, Finlandia
4 views

Pepa Teruel

Description

Pavarësisht nga të qënit i vogël, Kilpisjarvi është një nga fshatrat më të mëdha në komunën Enontekio të Laplandit. Tërheqja më interesante është një monument i quajtur Vendi I Huaj. Ajo shënon një pikë gjeografike dhe është ku takohen kufijtë E Finlandës, Suedisë dhe Norvegjisë. Mali Saana, i cili është pjesë e vargmalit Skandinav dhe Liqeni Kilpisjarvi nën të janë vendet më piktoreske të fshatit, duke tërhequr marshues dhe shpinës gjatë katër stinave.