Suci anggur saka Trentino... - Secret World

Valle dei Laghi, TN, Italia
7 views

Jaime Fletcher

Description

Mbok menawa ora everyone mangerténi Vino Santo del Trentino, lan mungkin wong confuses karo liyane padha anggur, nanging Vino Santo sing kita pitutur marang kowe anggur kabeh trentino, kang pamer tembung presidio Food Alon. Iki khusus passito del Nord uga disebut "Passito dei passiti", amarga iku anggur sing pamer paling alam withering lungo.La tradisi wis iku sing kanggo gawé iku Kita Kudu Strictly nosiola Grapes, kang mung kasebar bunches kudu dikumpulake, sing, sing karo paling diwasa, uga kawangun lan diwenehi jarak antarane wong-wong mau. Grapes tuwuh mung ing sawetara lawas anggur kapapar srengenge, luwih cocok kanggo kuwi dawa pangatusan proses. Ing bunches ing kasunyatan diklumpukake pungkasan, ing oktober, lan banjur diselehake kanggo garing ing dadi-disebut arèles sing padha bebarengan kawangun dening rak saka reeds, lan dina tinimbang dening kandhel logam jaringan, diselehake ing sheltered lan ventilated attics. Pancet ventilasi, dijamin dening angin saka Garda, L ' ora, bebarengan karo khusus panggonan seko saka bunches, ngidini becik pangatusan, karo gulung malah 80% saka bobot, uga amarga menyang tatanan ing woh wohan beri saka tartamtu Noble jamur (Botrytis cinerea). Proses saka withering luwih nganti Minggu Suci saka ing ngisor iki spring, nalika sampeyan pungkasanipun bisa nerusake kanggo ritus squeezing, kang tradisional njupuk panggonan ing Paskah utawa supaya. Sing kok iku disebut Vino Santo. Anggur iki banjur saring lan ditampa ing kenthekan oak barel (kang ora ana maneh bisa kanggo release diwenehi saka kayu ing anggur). Mikir sing saka 100 kilos saka grapes seger, sampeyan njaluk mung 15-18 liter suci anggur kudu. Temtunipun larang regane nectar! Ing vino Santo wis ngiwa kanggo nyaring ing cilik barel kanggo ing paling enem wolung taun, anggere alam proses fermentasi bisa pungkasan. Sawise bottling anggur iki wis banget urip dawa, iku uga wadi kanggo sèket taun.