Verë e shenjtë E Trentinos... - Secret World

Valle dei Laghi, TN, Italia
63 views

Maya Style

Description

Ndoshta jo të gjithë e njohin Vino Santo del Trentinon, dhe ndoshta dikush e ngatërron atë me verëra të tjera të ngjashme, por Vino Santo që ju themi është një verë e gjithë trentino, që mburret me fjalën E presidios Me Ushqim të Ngadalshëm. Ky pasito del Nord quhet gjithashtu "Pasito de pasiti" sepse është vera që mburret me tronditjen më natyrale lungo.La tradita ka atë Që Të prodhohet Ne Kemi Nevojë Për Rrush Rreptësisht nosiola, nga të cilët vetëm grupet e shpërndara duhet të mblidhen, që janë ata me më të pjekurin, të formuar mirë dhe të ndarë midis tyre. Rrushi rritet vetëm në disa vreshta të vjetra të ekspozuara ndaj diellit, më të përshtatshme për një proces të tillë të gjatë tharje. Grupet janë mbledhur në fakt në fund të tetorit dhe më pas u vendosën në të thara në të ashtuquajturit arele që dikur u formuan nga grumbuj të kuqesh dhe sot në vend të kësaj nga rrjete të dendur metali, të vendosura në papafingo të strehuara dhe të ventiluara. Ventilimi konstant, i garantuar nga era E Gardës, lora, së bashku me vendosjen speciale të grupeve, lejon një ideal të thahet, me një rënie prej 80% të peshës, gjithashtu për shkak të formimit në manaferrat E një myku Të veçantë Fisnik (botitis cinerea). Procesi i vajing zgjat deri Në Javën e Shenjtë të pranverës së ardhshme, kur ju më në fund mund të vazhdoni në ritin e shtrydhjes, i cili tradicionalisht bëhet në Pashkët apo më shumë. Prandaj quhet Vino Santo. Vera pastaj filtrohet dhe pret me fuçi lisi të rraskapitur (që nuk janë më në gjendje të lëshojnë shenja druri në verë). Mendo se nga 100 kg rrush të freskët, mund të marrësh vetëm 15-18 litra verë të shenjtë. Definitivisht një nektar i çmuar! Vino Santo ka mbetur të rafinohet në fuçi të vogla për të paktën gjashtë deri tetë vjet, për aq sa procesi i fermentimit natyror mund të zgjasë. Pasi kjo verë ka një jetë shumë të gjatë, ajo ruhet gjithashtu për pesëdhjetë vjet.