E Dumplings... - Secret World

38011 Sarnonico TN, Italia
10 views

Nadia Bartolini

Description

Mbeturinat, si shumë pjata të tjera të traditës fshatare, u lindën me qëllim që të përdorin materialet e papërpunuara që përndryshe do të rrezikonin të shkonin dëm, të tilla si buka e përgatitur për disa ditë, ku u shtuan përbërës të tjerë të tillë si luganega apo speku, djathrat dhe zarzavatet. Mbetjet në vëlla janë receta tipike dhe janë padyshim ideale në mbrëmjet e ftohta të dimrit: