Montefiore Konca... - Secret World

47834 Montefiore Conca RN, Italia
19 views

Kelly Byron

Description

I zhytur në krahinën E Riminit, mes kodrave dhe pyjeve, ka një kështjellë që do të pushtojë sytë tuaj. Është ai i Montefiore Konca, me arkitekturat e saj të përsosura dhe romantike. Ky fshat, kaq plot me hijeshi, është i lidhur me një histori të trishtuar dashurie, Ajo midis Kosta Malatesta dhe një shigjetari të ri me të cilin ajo kishte rënë në dashuri. Një dashuri e ndaluar që çoi në vrasjen e dy djemve. Sipas shumë legjendave mund t'i shohësh ende shpirtrat e tyre duke u endur në kështjellë. Rrallësia e mjedisit natyror që rrethon Montefiorin është bashkëjetesa e ullirit dhe pemëve të gështenjës në një zonë kaq pranë detit. Në Luginën Ventena ju mund të shihni praninë e porkupinave, drerit roe dhe derrit të egër, ndërsa në Zonën e Mbrojtur të shpellave Të Ofernos ju mund të vizitoni disa kavitete interesante nga një pikëpamje Speleologjike dhe natyrale.