Fshati i lashtë mesjetar Veruçio... - Secret World

47826 Verucchio RN, Italia
76 views

Ria Ambani

Description

Një fshat i lashtë mesjetar që ishte djepi i Malatesta, Veruçio bën vend në një kodër ku, në pikën më të lartë të gurit, dominon kështjellën e lashtë. Zemra e fshatit që rreh, rrethuar nga natyra e fshatit të krahinës Së Riminit, është padyshim Sheshi, nga i cili të gjitha rrugët e vogla arrijnë çdo nisje më të vogël. Kur qielli të jetë i qartë, nga pika më e lartë e sasos, mund të shijosh një pamje befasuese që shkon nga Valmarecia në Bregun E Riminit në det. Adriatico.Il fshati ndodhet në një kodër në perëndim të Riminit (16 km) dhe kufizohet Me Republikën E San Marinos (10 km). Pjesa e rrafshtë e fshatit quhet Villa Veruçio, e kaluar nga PS 238, e cila lidh Riminin dhe Arezon. Ndërmjet shekujve të nëntë dhe të shtatë PARA KRISHTIT ISHTE qendra nervore e të ashtuquajturës qytetërim vilanovian, e cila mendohet të jetë me origjinë Etruskane. Shumë gjetje janë zbuluar në nekropolizat e gërmuara rreth fshatit dhe janë tani në shfaqje në Muzeun Arkeologjik Bashkiak. Zona e gërmimeve dhe muzeumi janë pjesë e Parkut Arkeologjik Të Veruçios. Qyteti i vogël është gjithashtu i njohur si "djepi i Malatesta" jo sepse familja e ka origjinën nga këtu, por nga aty ku erdhi në pushtet, falë Giovanni della Penna de billi (1150-90), e quajti Malatesta. Ndërtuar si një fshat mesjetar dhe është plot ndërtesa historike, Veruçio ngrihet në dy kodra, dikur i kurorëzuar duke vendosur kështjella, Rocka Passelo - mbetjet e të cilave tani janë manastiri dhe Kështjella E Sasos, sot Fortesa Malatesta, një nga më të ruajturat e gjithë dominimit dhe ndërtuar për të dominuar fshatin, luginën dhe fushën poshtë. Në rrugën që zbret drejt fushës, në këmbë të nxitjes shkëmbore në të cilën qëndron qendra historike, është Kisha Romaneske e shekullit të dhjetë, e cila mund të vizitohet vetëm nga jashtë. Në Vila Veruçio, një hamlet i komunës së pianurës, është manastiri Françeskan që sipas traditës, u themelua nga Shën Francis më 1213. Në kloister është Një Qipro madhështore mbi njëzet e pesë metra më e lartë që thuhet, erdhi nga një shkop i mbjellë dhe kultivuar nga vetë shenjtori.