Ne jemi Në Romagna, dhe më saktësisht në k... - Secret World

Saludecio, SP80, 47835 Cerreto Castello RN, Italia
14 views

Paola Marchionne

Description

Ne jemi në Romagna dhe më saktësisht në krahinën E Riminit, disa kilometra nga fshati mesjetar Mondaino, në territoret e komunës Së Saludecios. Vendosur midis kodrave rolling që tërheqin luginën e bukur të Lumit Konka, ky fshat i lashtë i fortifikuar krenohet me një histori të gjatë që filloi rreth shekullit TË nëntë PAS KRISHTIT dhe vazhdoi deri në dekadat e fundit të viteve ' 900 kur përfundoi gradualisht duke u braktisur. Në fakt, dëshmia e parë e shkruar daton që në 1231 kur u dërgua në komunën E Riminit; në shekullin XV, kaloi nën mbizotërimin venecian dhe pastaj deri në 1860, u bë pjesë e pasurive të Shtetit Papal. Dikur i njohur si" vendi i budallenjve " për shkak të sjelljes absurde të banorëve të tij, pak shtëpi që sot e bëjnë qendrën janë pothuajse të pabanuara dhe, në aleatët e braktisura, duket se ka ndaluar koha. Një legjendë e lashtë tregon se sa Cereto u konsiderua "kretinopoli" i gjithë luginës. Histori të shumta, të shpikura natyrisht, kishin si protagonistë banorët e fshatit dhe sjelljet e tyre absurde. Midis më të këndshmeve, është një që tregon për një udhëtim të cerretans në Rimini me qëllim që të blejë pak' inteligjencë. Në gjysmë të rrugës, megjithatë, të lodhur, kriminelët vendosën të kthehen në shtëpitë e tyre, duke thënë se gjysma tjetër e rrugës do të shkojë ditën tjetër.Një histori tjetër tregon, në vend të një partie vendi gjatë së cilës polenta po gatuhej për cilindo. Në vend që ta përgatiste atë secili në shtëpi, atë kohë u vendos ta përdorte si një "tenxhere" pusi i fshatit. Ndërsa fshatarët e mbushnin pusin me ujë të valë e miell, njëri prej tyre vendosi ta hidhte veten në të për të kontrolluar gatimin. Atëherë filloi kaosi. Cerretanët, duke e dëgjuar të gëlltisë, u rebeluan duke menduar se donte ta hante vetë polentën. Ata (populli i lutit) iu afruan atij me të (me forcë). Për të nderuar kujtesën dhe traditën e këtyre personazheve që i dhanë jetë këtyre historive të çuditshme, deri disa vite më parë u organizua një karnaval i rëndësishëm, i karakterizuar nga Zjarri i klounit dhe historitë që kujtonin këto anekdota kaq të çuditshme. Sot, pak shtëpi në fshat që kanë mbijetuar nuk janë as origjinalet. Megjithatë, legjendat për Cerreton dhe banorët e saj mbeten, kaq shumë tallje ndoshta vetëm për të qenë ndoshta më ekscentrik se të tjerët. Udhëtoni Emilia Romagna.)