Do të zbulosh ngjarjet mijëvjeçare të qyte... - Secret World

Via della Rocca, 8, 40066 Pieve di Cento BO, Italia
12 views

Manuela Zante

Description

Do të zbulosh ngjarjet mijëvjeçare të qytetit Pive di Cento? Ajo ruhet nga fortesa mesjetare Pive di Cento, ende e ruajtur mirë sot, ku ju mund të identifikoni menjëherë kullën e madhe master me dy akseset origjinale të saj, slitet në këmbë për të qëlluar, prerë në mure nga të cilat Shigjetarët tërheqin, dyert e dyfishta ku ishin në veprim urat. Ky është një shembull tipik i inxhinierisë ushtarake të kohës me qëndrimin ekskluziv të një garnizoni të armatosur. Fortesa është vendosur midis kështjellave Të Emilia Romagna. Brenda në sektorin e dytë të Mbajtës është qartazi e dukshme gjurma e një strehe imponuese vatre të zjarrit për ndërtimin dhe të gjithë sistemin e tualeteve në strehë. Dhomat e brendshme strehojnë Muzeumin e historive Të Pive di Centos, të cilat, nëpërmjet ekspozitave dhe intervistave me video, u thonë ngjarjeve historike të qytetit Pive di Cento. Pas dekadash tensionesh dhe revoltash në Centopieze kundër energjisë Episkopale, në 1381 Pive di Cento bie nën qeverinë e komunës së Bolonjës. Nga kjo paraqitje vjen një marrëveshje midis Pieves dhe regjimentit Hungarez që parashikon disa kapituj në favor të Pieve di Centos: amnistitë, lehtësimin e taksave për qytetin, konfirmimin e ndarjes administrative nga Cento pranë dhe pranimin e kërkesës për të ndërtuar një kështjellë, ndërtuar në projektimin E Antonio Vinçenzo, gjithashtu Në Peive. Me këtë kusht, qëllimi është realizuar të pajisë territorin e fituar së fundmi me pajisje të duhura mbrojtëse.