do-te-zbulosh-ngjarjet-mijevjecare-te-qyte-secret-world

do-te-zbulosh-ngjarjet-mijevjecare-te-qyte-secret-world

Do të zbulosh ngjarjet mijëvjeçare të qyte... - Secret World

Via della Rocca, 8, 40066 Pieve di Cento BO, Italia

Manuela Zante
by Manuela Zante
5

Overview

Do të zbulosh ngjarjet mijëvjeçare të qytetit Pive di Cento? Ajo ruhet nga fortesa mesjetare Pive di Cento, ende e ruajtur mirë sot, ku ju mund të identifikoni menjëherë kullën e madhe master me dy akseset origjinale të saj, slitet në këmbë për të qëlluar, prerë në mure nga të cilat Shigjetarët tërheqin, dyert e dyfishta ku ishin në veprim urat. Ky është një shembull tipik i inxhinierisë ushtarake të kohës me qëndrimin ekskluziv të një garnizoni të armatosur. Fortesa është vendosur midis kështjellave Të Emilia Romagna. Brenda në sektorin e dytë të Mbajtës është qartazi e dukshme gjurma e një strehe imponuese vatre të zjarrit për ndërtimin dhe të gjithë sistemin e tualeteve në strehë. Dhomat e brendshme strehojnë Muzeumin e historive Të Pive di Centos, të cilat, nëpërmjet ekspozitave dhe intervistave me video, u thonë ngjarjeve historike të qytetit Pive di Cento. Pas dekadash tensionesh dhe revoltash në Centopieze kundër energjisë Episkopale, në 1381 Pive di Cento bie nën qeverinë e komunës së Bolonjës. Nga kjo paraqitje vjen një marrëveshje midis Pieves dhe regjimentit Hungarez që parashikon disa kapituj në favor të Pieve di Centos: amnistitë, lehtësimin e taksave për qytetin, konfirmimin e ndarjes administrative nga Cento pranë dhe pranimin e kërkesës për të ndërtuar një kështjellë, ndërtuar në projektimin E Antonio Vinçenzo, gjithashtu Në Peive. Me këtë kusht, qëllimi është realizuar të pajisë territorin e fituar së fundmi me pajisje të duhura mbrojtëse.