Pive di Cento, Bolonja e vogël... - Secret World

40066 Pieve di Cento BO, Italia
37 views

Jane Basinger

Description

Pive di Cento është një nga fshatrat italiane që e mban të paprekur konformimin e saj për shekuj, kohët e fundit u bashkua me rrjetin e fshatrave me flamur portokalli TË TCI-së. Për shkak të vendndodhjes së saj mes qyteteve të Artit Të Bolonjës, Ferrarës dhe Modenës (ajo nuk është më shumë se 35 Km nga tre kryeqytetet), Pive di Cento sot është një fshat i gjallë dhe plot me veprimtari sociale e kulturore që kontribuojnë për të krijuar një jetë shumë të mirë. Ai quhet gjithashtu shpesh si "Bolonja e vogël" falë arkadave të saj që shkojnë përgjatë të gjitha rrugëve të qendrës historike, ashtu si në qytetin E Bolonjës.