Montegridolfo... - Secret World

47837 Montegridolfo RN, Italia
31 views

Tiziana Morra

Description

Krahina E Riminit është plot me fshatra unike për të zbuluar, duke përfshirë Malin e Zi. I zhytur në natyrën e krahinës së lartë Të Riminit, midis pemëve dhe rrushëve të ullirit, kjo është gjithashtu një nga fshatrat më të bukura historike në Itali. Këtu, larg nga pjesa tjetër e botës, mes ndërtesave me tulla, mund të marrësh frymë një atmosferë magjike të aftë për të futur paqe dhe qetësi. Dy lugina, ajo e lumenjve Konka dhe Foglia, kalojnë territorin, rripi i fundit I Romagnës përpara se të kalojë kufirin me Marshin. Rreth ullinjve me shekuj të vjetër, rrushëve dhe dafinave Vënë Pikë Në Një Horizont të bërë me kreshta të buta dhe peisazhe mahnitëse.Ndonëse përmendur për herë të parë në një dokument prej 1148, territori në të cilin Mali I Zi ka shumicën E Val Konça – një veprimtari fillestare e popullsisë gjatë periudhës Së hershme mesjetare Romake e të hershme. Shprehje tipike e arkitekturës Së Malatestës, fshati ka një plan polygonal të kontrolluar nga katër kulla dhe mure të kulluara me një kullë karakteristike në hyrjen e qytetit. Me rrugët e ngushta dhe piktoreske, innët dhe kisha e famullisë, sot duket një lloj favoresh të vogla dasme të mbyllura në një top xhami të mbrojtur nga kalimi i kohës. Nga Sheshi Qendror tre rrugica takohen drejt Palazzo Vivianit, E vetmja Shtëpi patriciane e fshatit dhe qendrës menazhuese të një hoteli "të përhapur" që përfshin të gjithë qytetin.Më shumë se që gjërat të shohin (fshati është me të vërtetë i vogël), është atmosfera që mund të marrësh frymë brenda fshatit që ofron, së bashku me kontekstin e peisazhit, diçka magjike për ata që e vizitojnë atë. Midis ndërtesave, të gjitha të bëra me tulla: Kështjella Malatesta (shekulli XIV), vendi i Qytetit; Kisha E San Rocco, që datohet pak më parë se 1400 vjeç dhe ruan në afresket e brendshme (dy nga të cilat janë mbivendosur) dhe një pikturë në kanavacën e Mallrave; Streha e Beata Vergene delle vend në fshatin Pranë Trebios, dhe më në fund Muzeumi gotik me objekte, dokumente dhe luftë gjen lidhje me Luftën E Dytë Botërore.