Fumalbo, fshati I Keltëve.... - Secret World

41022 Fiumalbo MO, Italia
20 views

Lea Cornwell

Description

Ne jemi në krahinën Modena, në kufi me Toskani, i zhytur në parkun Frinano. Këtu, në këmbë të Malit Cimone, midis shtëpive të lashta prej guri me arkitekturën mesjetare dhe fshatra karakteristike Celtike, është fshati i vogël Fiumalbo i njohur gjithashtu si 'Il borgo de celti', për shkak të ndikimit të njerëzve në zonën që lanë pas kasolleve që ende mund të vizitohen. Historia e këtij qyteti të vogël matet nëpër rrugë, në shinat e mushkave dhe në rrugët e lashta malore që kanë lidhur Gjithmonë Luginën Po me bregun Tirrenian përmes Apenines. Një zonë e kalimit, popullsia E Të cilit gjatë epokës Romake, por gjithashtu më parë, ne mendojmë se pushtimi Kelt, duhet të jetë ndoshta shumë i rrjedhshëm. Banimet e para mund të gjurmohen në Ligurian Frini, këtu refugjatët rreth 175.C. pasi u mund Nga Konsulli Marko Klaudio Marcello, por lajmi i parë i vërtetë i fshatit është datuar me 1038 d. C., kur Markis Bonifacio, babai i Matildës së famshme Të Kanosasisë, i dha Peshkopit Të Modenës, "Fortesës që quhet Fiumalbo". Nga ajo që dimë ne, dhe nga mbetjet e ruajtura ende sot, fshati pastaj u desh të përbëhej nga një kështjellë e dalluar nga tre kulla, Kisha e lashtë E San Bartolomeo, një fshat i vogël i fortifikuar dhe një derë hyrjeje monumentale.Qëndroi në orbitën e dukeshës Së Estes, Fiumalbo mantete për shekuj, blloku i karakterit është tipik i çdo fshati tjetër malor, duke shënuar zhvillimin e parë real gjatë rrjedhës së viteve 1600 dhe më pas Në Epokën Moderne, pas rindërtimit të madh u bë pas tërmetit të tmerrshëm që kishte shkatërruar pjesë të qytetit më 1920. Ky fshat është një vend i përkryer për t'u zbuluar edhe në verë për marshime nëpër pyjet E ZJARRIT dhe të plazhit.