Pasateli në broth, një klasike E Emilia-Ro... - Secret World

Emilia-Romagna, Italia
49 views

Anna Luzhina

Description

Pasateli në vëlla është një recetë tipike E Emilia-Romagna: e bërë me vezë, bukë dhe Parmesan, ato gatuhen me mish.Pasateli ka formën karakteristike të filamenteve rreth 5 milimetra në diametër, të rrudhosur dhe mjaft të qëndrueshme. Ata mund të jenë shumë të ndryshëm në varësi të mjetit që përdoret. Në fakt, për të përgatitur pasatelin do të ishte e nevojshme të përdorej një mjet i veçantë, "hekuri për pasatelin", zor se është i disponueshëm jashtë Romagnës. Në pasatelin e kaluar qenë supa e festivaleve dhe raste të mëdha të tilla Si Pashkët, Ngjitja, pagëzimet, konfirmimet dhe dasmat; në Vend të Kësaj Ata u zëvendësuan nga cappelletti në broth.As gjithmonë në traditën italiane çdo familje ka recetën e vet dhe variacionet e saj.