Parku Kombëtar I Marinës Alonisos... - Secret World

Alonneso, Alonnisos 370 05, Grecia
21 views

Brenda Elias

Description

Parku Kombëtar Detar I Alonisos është me 2,200 km të tij, parku më i madh detar në Evropë dhe Mesdhe, mburret me specie të shumta të centraleve ujore dhe faunës detare, midis të cilave vula murge. Është një parajsë e vërtetë për dashnorët e natyrës dhe entuziastët me zhytje. Ai ndodhet në veri të ishullit dhe formohet nga ishulli Alonisos dhe katër ishuj: Pelagos, Gioura, Psathura dhe Piperi.In Parku Detar I Alonisos ka një varietet të jashtzakonshëm të ekosistemeve Tokësore e detare Mesdhetare me qindra specie bimësh e kafshësh, por gjithashtu me monumente të rëndësishme historike e arkeologjike. Brenda Parkut jetojnë dhe Folenë e shumë llojeve të peshkut (rreth 300), më shumë se 80 specie zogjsh, zvarranikësh dhe gjitarësh. Vula E murgut Mesdhetar, Korali I Kuq, Skifteri I Mbretëreshës, Mund të admirosh disa nga zogjtë që jetojnë në park, si shqiponja e grupuar, Kormoranti, pulat Kaspike, pulat Auduin dhe Suifat. Nëse je me fat do të shohësh delfinët dhe disa specie balenash, të pranishme në rajon. Delfinët dhe disa specie të cetaceans janë të pranishëm në rajon. Lloji më i përhapur i delfinëve dhe balenave janë delfinët e zakonshëm, stenela, delfinët me shishe, balena sperme dhe zifio ose balena me bileta pata. Për të zbritur ty të duhet një leje, por mund të shijosh një xhiro të këndshme me varkë, ndoshta të shoqëruar nga disa delfinë.. Ka kufizime në peshkimin amator, por e gjithë kjo është e nevojshme për mbrojtjen e specieve të mbrojtura. Në disa zona ju mund të notoni, snorkel dhe të admironi natyrën në formën më të egër dhe më të pastër. Parku Kombëtar I Marinës Alonisos gëzon gjithashtu burime të shumta arkeologjike, të tilla si gjetjet nga kohrat prehistorike, klasike e Bizantine (mbytjet, kishat e manastiret e lashta). Pastaj mund të vizitosh monumentet e lashta, të shkosh për alpinizëm, ose thjesht të luftosh në ajër të hapur.