Kisha riversajd, kisha më e lartë në SHBA.... - Secret World

Morningside Heights, New York, 10027, Stati Uniti
16 views

Rania Fich

Description

Kisha riversajd, kisha më e lartë në Shtetet e Bashkuara, u ndërtua Nga Xhon D. Rokfeller. Ajo u hap në 1930 në 490 Riversajd Drive në Lartësitë E Mëngjesit dhe është 392 metra e lartë. Kisha është ndërdenomenacionale dhe shërben si një strehë fetare për grupe etnike të shumta dhe komunitetin E LGBTQ dhe ka marrë pjesë në shkaqe të shumëfishta të të drejtave sociale. Moderniteti i Kishës Riversajd ka qenë i pranishëm që nga krijimi i saj dhe shtëpitë e statujave të shkencëtarëve dhe më parë kishte katër aleatë bulingu në bodrumin e kishës që tërhoqi shumë studentë kolegji nga Universiteti Kolumbia. Për projektin, arkitektët u frymëzuan katedralen franceze në Çartes dhe u frymëzuan nga kulla bell e strukturës Gotike. Përveç kësaj, dritaret e ngjyrosura të qelqit në kishë u instaluan fillimisht në një katedrale Belgjike Të Shekullit të 16-të. Kisha riversajd ishte gjithashtu vendi i fjalimit "Përtej Vietnamit" Të Martin Luther King Junior që protestoi Kundër Luftës Së Vietnamit. Ky fjalim nuk ishte një nga fjalimet e tij më efektive dhe të mirënjohura, por pavarësisht nga shumë kundërshtim, ai qëndroi i fortë në besimin e tij se lufta ishte e dëmshme për popullin Amerikan.