Unesco: Miagao Pasamuwan... - Secret World

Zulueta Ave, Miagao, 5023 Iloilo, Filippine
27 views

Mirna Stockwell

Description

Ana akeh penting arsitektur lan sajarah camping ing Philippines free saka papat abad spanyol pendhudhukan . Pengaruh sing ditemokake ing pirang-pirang wilayah, kalebu Baroque pasamuwan-Pasamuwan, kang Miagao Pasamuwan punika conto paling apik. Bebarengan karo liyane padha pasamuwan-pasamuwan, iki wis diwenehake status a situs Warisan Donya UNESCO ing judhul Baroque pasamuwan-Pasamuwan ing Filipina. Miagao Pasamuan iki diadegaké ora dawa sawise spanyol penjajahan walanda saka wilayah ing 1580. Iki pisanan dadi dening ngunjungi imam, nanging ing 1730s dadi kapisah paroki ing ukum saka Augustinian Supaya, darmabakti kanggo Saint Thomas saka Villanova. Page full-time imam paroki iki Rama Fernando Camporredondo. A biara iki mengko dibangun cedhak gréja. Minangka Moro invasi dadi luwih kerep, gréja lan sawijining anggota padha ing bebaya. Iki Muslim raiders saka kidul Filipina matèni utawa enslaved wae Kristen sing padha ketemu. Serangan padha supaya galak sing kutha iki dipeksa kanggo mindhah. Gereja anyar iki diwiwiti ing 1787 dening buruh conscripted menyang project dening spanyol. Struktur anyar, kang njupuk 10 taun kanggo ngrampungake, iki dibangun ing hill madhep kutha lan asring tumindak minangka beteng nalika kutha iki nyerang. Search legenda wis iku sing ana peranganing rahasia ing pasamuwan. Ing pungkasan kaping wolulas lan awal abad abad, kutha iki asring diangkah dening raiders. Gréja iki loro panggonan ibadah, nanging uga benteng - ora mboten umum ing wektu iki bagéan saka Filipina. Gréja iki kanti awon rusak sak revolusi 1898 lan wis dibuka. Iku uga rusak dening geni sak Perang Donya Kapindho. Saiki pasamuwan iku salah siji pihak wis dibangun ing situs lan wis setya kanggo rancangan asli. Iku dibalèkaké ing taun 1960-an lan declared nasional shrine dening pamaréntah Filipina. panjenenganipun gereja iki dibangun ing mengko Baroque gaya karo unsur Romanesque lan werna kuning-coklat utawa ochre asil saka adobe, koral, lan watu gamping digunakake ing construction. Pasamuwan kang tembok sing 4.5 kaki (1.4 m) nglukis lan sawijining dhasar sing pracaya bakal 18 kaki (5.4 m) jero, kang kasedhiya dhasar ngalangi lan pangayoman kanggo wong lokal sak serangan lan invasi. Ing teras saka gréja punika hiasan, khas saka gaya Baroque, lan didominasi dening relief saka wit palem nglambangaké wit urip . A massive bas-relief ing ngarepe St Thomas Villanova ngandhut unsur saka spanyol, arab, Cina, lan budaya lokal, kang ndadekake iku luwih mboten umum lan unik Filipino. Santo pangreksa piyambak wis panggonan saka pakurmatan ndhuwur utama ngleboke kanggo pasamuan, nalika sawetara fitur nyritakaké biasa urip saka wong lokal. Gereja iku kaitané karo rong menara lonceng, paling tuwa saka kang tanggal saka abad kaping wolulas lan liyane saka 19 th abad. Menara iki uga duwe tembok nglukis lan padha digunakake minangka watchtowers kanggo defend pasamuwan agains