Taverna e francave, restoranti më i vjetër... - Secret World

54 Pearl St, New York, NY 10004, Stati Uniti
24 views

Fabiana Hornett

Description

Taverna e francave, që datohet që nga 1762 konsiderohet të jetë restoranti më i vjetër në qytet. Ka disa debate në moshën aktuale të vetë ndërtesës. Ndërsa shtëpia e tullave që do të kthehej në restorant daton nga 1719 në 1722, është rindërtuar dhe rinovuar shumë herë, duke bërë shumë të pyesin nëse mund të pretendohet të jetë po aq i vjetër dhe autentik siç bën.Megjithatë, ajo që dihet është se përpara Se Samuel Frances e hapi atë për shërbimin tavernë si "Shenja E Mbretëreshës Sharlotë", ajo u përdor si një shkollë kërcimi dhe firmë tregtare. Edhe Gjenerali Xhon Lamb që dërgon një top nëpër murin e tavernës gjatë një përleshjeje me Britanikët në 1775 nuk e pengoi biznesin e admiruar të ngritjes. Një vit më pas, Britanikët kapën restorantin dhe e detyruan stafin të ushqente ushtarët e tyre. Kur më në fund ata u përzunë më 25 nëntor të 1783, Gjenerali Xhorxh Klinton mbajti një banket nderi për Xhorxh Uashingtonin tamam në Tavernën E Francave, dhëmbi i të cilit është tani në shfaqje në muzeun e lartë. Historia e restorantit që atëherë është shumë e ndryshme. Ajo strehoi disa zyra qeveritare herë pas here si edhe një shtëpi në të cilën një balerinë e famshme u godit me thikë për vdekje. Por rëndësia E saj për pavarësinë Dhe historinë Amerikane kurrë nuk u shpreh. Bijtë e Revolucionit Amerikan u themeluan brenda në 1883, dhe ndërtesa gjithashtu u shpëtua ngushtë nga shkatërrimi nga Vajzat e Revolucionit Amerikan në 1900. Me të vërtetë, fakti Që Taverna E Francave qëndron ende është një mrekulli e durimit. Përveç gjylet të mbrapshtë, ai i ka mbijetuar tre zjarreve të ndryshme dhe një bombe në 1975 nga një grup paraushtarak Puerto Rikan, i cili vrau katër vetë brenda. Sot, historia e tij e pabesueshme është dokumentuar në muze që qëndron pikërisht mbi restaurant. Pranë piketave Të shumta të historisë Amerikane që ka ndodhur brenda, fakti se restoranti shërben gjithashtu një paradrekë të madhe dhe i specializuar në birrë dhe uiski të mirë është vetëm një bonus.