Serbia Ortodoks Katedral St. Sava... - Secret World

20 W 26th St, New York, NY 10010, Stati Uniti
7 views

Lorena Carsonn

Description

Serbia Ortodoks Katedral St. Sava iki dibangun ing taun 1850 ing 20 Kulon 26th Street karo Gothic Revival gaya lan iki meh rampung gone ing geni pungkasan taun. Gréja iki originally ditetepake minangka Trinitas Chapel komplek iki dirancang dening Richard Upton. Ing 1865, kanggo wektu banget pisanan ing Amerika, Episcopal pasamuwan dianakaké Ortodoks liturgi kang ana unheard saka acara ing wektu.Ing kapel uga dianakaké wedding Edith Wharton, ing Pulitzer Hadiah-menang novelis lan inspirasi aspèk dheweke novel, Umur Kesucian. Trinity Chapel aktif dianakaké layanan lan dadi masyarakat kanggo liwat sèket taun nganti didol ing taun 1942 nalika sing dadi sempat lan paling saka sawijining parishioners pamilih kanggo mindhah lor. Katedral St. Sava iki tuku kanggo telung puluh ewu dolar dening serbia Ortodoks Keuskupan. Ngluwihi agama komponen saka cathedral, iku njupuk bagéyan ing budaya lan pendidikan kesempatan sing yahoo kanggo ngreksa serbia budaya, basa, lan tradhisi. Sawisé Perang Donya II, pasamuwan mbantu pengungsi lan pengungsi saka Yugoslavia. Ing taun 1968, katedral iki diwenehi nasional landmark status dening New York City Landmark lan Pengawetan Komisi.Wiwit geni, paroki wis owah isih tembok, ing requirement saka Departemen saka Bangunan, lan sing nggarap Landmark Pengawetan Komisi, kutha agensi lan organisasi liyane kanggo "tepat prosedur kanggo nganyari maneh saka kita gréja," katedral kacarita ing sawijining website pungkasan agustus. Salah siji saka item sing durung tahan geni reca saka serbia ilmuwan Nikola Tesla.