Katedralja E Shën Xhonit Hyjnor.... - Secret World

1047 Amsterdam Ave, New York, NY 10025, Stati Uniti
9 views

Padna Ambani

Description

Katedralja e Shën Xhon Hyjnor u ndërtua më 1892 në 1047 Në Bulevardin Amsterdam Në Morningside Hajts në Ringjalljen Gotike dhe stilet Romaneske Të Rilindjes. Katedralja nuk kishte mbaruar kurrë sepse ajo kishte për qëllim të ndërtohej duke përdorur metodat E vërtetë Të stilit Gotik dhe do të kishte marrë disa qindra vjet për t'u kompletuar. Më 2001, shpërtheu një zjarr dhe shkatërroi dyqanin e dhuratave të katedrales që shkaktoi një sasi të madhe tymi në disa zona. Restaurimi përfundoi më 2008 dhe katedralja u hap plotësisht edhe një herë.Fituesi i Çmimit Të Njuberrit, Madalen L'engle, e cila shkroi Një Rrudhë në Kohë, doli vullnetare në Shën Xhon Hyjnor dhe u varros në Katedralen më 2007. Katedralja është gjithashtu shtëpia e dritares më të madhe të trëndafilave në Shtetet e Bashkuara dhe shfaq shumë imazhe moderne si televizioni së bashku me imazhin tradicional të kishës në dritaret e ngjyrosura të qelqit. Katedralja e Shën Xhon Hyjnor është gjithashtu shtëpia e një triptiku Nga Keith Haring, një trio palluash dhe dymbëdhjetë tapite (restauruar kohët e fundit) që u projektuan nga mjeshtri barok Xhovani Françesko Romanelli dhe u bënë gati Për Françesko Barberinin, i cili ishte nipi i Papës Urban VII.