Chene Chapelle një Lisi fetar... - Secret World

D34, 76190 Allouville-Bellefosse, Francia
9 views

Roberta Crishna

Description

Chene Chapelle, që do të thotë lisi, është vendosur Në Allouville-Bellefosse në Veri të Francës. Është si diçka që vjen nga një film Disney, Në fakt Chapele merr rezidencën e saj në një trung të lashtë lisi, e cila ka brenda dy kishave të vogla, dhe arrihet nga një shkallë spirale që rrethon bagazhin. Ky lisi është pema më e vjetër e njohur Në Francë dhe ende qëndron pas më shumë se 800 vjetësh. Megjithëse pemët u përdorën si një vend faljeje në shumë vende, faltoret nga kjo pemë lindën në një mënyrë të pazakontë. Sipas legjendës lokale, pema ka moshën e mbretërisë Së Francës dhe Uilliam Pushtuesi u lut nën degët e saj përpara se të nisej për Në Angli. Në shekullin e shtatëmbëdhjetë, vetëtima goditi pemën, duke djegur brendësinë dhe për shkak të kësaj peme mbeti e zbrazët por fatmirësisht gjallë. Kjo konsiderohej si shenjë E Zotit, dhe një prift lokal kishte predhën e drurit të kthyer në një kishë. Gjithmonë prifti filloi të ndërtojë një vend të shenjtë për Virgjëreshën Mari direkt në qytetin e pemës. Pas një kohe u ndërtua një kishë tjetër e mrekullueshme. Gjatë Revolucionit francez, një turmë e inatosur erdhi të digjte pemën, si një simbol I Francës së vjetër. Në një periudhë të trazuar të historisë kisha konsiderohej e padëshirueshme.